Vervangwagen

vervangwagenNaast schade aan u auto kunnen bij een ongeval ook andere kosten ontstaan. Met aanvullende verzekeringen kunt u zich hiertegen indekken.
Een vervangwagen kunnen gebruiken na een ongeval en gedurende de herstelling van u auto is zeer nuttig. Een vervangwagen is in een aantal gevallen reeds automatisch voorzien:

  • Indien u niet de veroorzaker bent van een ongeval (de verzekering van de tegenpartij komt dan in).
  • Indien u een full-omnium verzekering heeft afgesloten.
  • Indien u een bijstandsverzekering heeft afgesloten.

Een aparte aanvullende verzekering voor een vervangwagen is dus een relatief beperkte verzekering. Het komt slechts van pas indien u schuld hebt bij een aanrijding en geen full-omnium verzekering of bijstand verzekering heeft afgesloten. Door een aantal verzekeraars wordt deze optie dan ook gratis aangeboden wanneer u een BA autoverzekering afsluit. Bij de andere maatschappijen die deze aanvullend verzekering aanbieden moet u apart ervoor betalen.

Wanneer krijg ik de vervangwagen en voor hoelang?

Normaal gezien krijgt u de vervangwagen voor de periode dat uw auto bij de hersteller is. Het moet dan wel een door de maatschappij erkende hersteller zijn. Als uw auto niet hersteld kan worden, stellen sommige verzekeraars u een vervangwagen ter beschikking voor een bepaalde periode: meestal 5 à 7 dagen. Er bestaan ook beperktere polissen die u een vervangwagen aanbieden om slechts de eerste 24 uur na het ongeval te overbruggen.