Garantieverlenging nieuwe auto

garantieverlenging nieuwe autoBij de aankoop van een nieuwe auto geniet u als consument van een wettelijke garantietermijn van twee jaar (Wet op de bescherming van de consumenten bij de verkoop van consumptiegoederen; sinds 01/01/2005 actief). Gedurende deze periode is de constructeur aansprakelijk voor herstelling of vervanging van mechanische, elektrische of elektronische onderdelen.

Indien u voor een langere periode dan 2 jaren garantie wenst kunt u bij een verzekeraar een verzekering garantieverlenging nieuwe auto afsluiten. Deze ‘verlengt’ de constructeurswaarborg en omvat herstel van panne aan de motor, turbo, manuele of automatische versnellingsbak, tussenbak, koelcircuit, brug, overbrenging, voeding, ophanging, elektrische uitrusting, reminrichting, koppeling, boordinstrumenten, stuurinrichting en airconditioning.

Niet onder de dekking vallen regulier onderhoud (filters, drijfriemen, remschijven, banden) en beschadigingen aan het koets- en lakwerk en de bekleding van u auto.

Bij het afsluiten van een verzekering garantieverlenging nieuwe auto moet uw voertuig nog minstens 2 maanden fabriekswaarborg genieten. De periode waarvoor verzekeraars de garantie verlengen loopt doorgaans tot maximaal 150.000km en een levensduur van maximaal 5 jaar.